Hvis du er af den mening, at grønsagsretter ikke mætter, tager du fejl. Denne porregratin er et
bevis, som du vil nyde - Du får succes med denne opskrift
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 50 min.
# Ingredienser
250 g kartofler
250 g porrer
100 g røget
kalkunbryst
1 pk mornaysauce
3 spsk hvidvin
salt, peber og
muskat.
40 g reven
emmentaler
* Tilberedning
250 g kartofler
skrælles og skæres i skiver.
250 g porrer gøres i
stand, skylles og skæres i ringe.
Kartoflerne og
porrerne kommes i kogende, letsaltet vand og forkoges i 3 minutter.
Så hældes vandet
fra, og de lægges lagvis i et smurt gratinfad.
100 g røget
kalkunbryst skæres i strimler og fordeles over grønsagerne.
1 pk mornaysauce
blandes med 3 spsk hvidvin og krydres med salt, peber og muskat.
Saucen hældes over
gratinen, og der drysses 40 g reven emmentaler over.
Retten gratineres i
den varme ovn ved 200 °C (varmluft 180 °C) i 25 minutter.
Energi pr. portion:
27 g protein, 45 g fedt, 22 g kulhydrater = 616 kcal (2574 kJ)
INFO: Mornaysauce er en af de fremtrædende grundsaucer i det
franske køkken. Den laves ved at tilsætte revet gruyère-ost til en
bechamelsauce, og kan købes færdig i flere varianter.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.