Server en let og
lækker sen sommermiddag for dine gæster. Vi har stegt kyllingebrysterne på
grillen, men du kan også bruge en pande eller en grillpande.
Salat med grillstegt kylling, vandmelon og
sprøde brød
4 personer. Arbejdstid:
ca. 30 min. (+ optænding til grillen) Stegetid: ca. 30 min.
#
4 kyllingebryster
med skind
2 spsk olie
salt og friskkværnet
peber
Salat:
1 lille grønt
salathoved (mindre stykker)
2-3 håndfulde friske
basilikumblade
½ moden vandmelon
(skiver)
Dressing:
2 spsk olie
2 tsk dijonsennep
1 spsk
hvidvinseddike
Tilbehør:
4 tykke skiver hvedebrød
1 spsk olie
3-4 spsk hakket
bredbladet persille
2 fed hvidløg
(knuste)
*
Tænd grillen.
Vend kødet i olie og
brun det på en varm grillrist på begge sider.
Krydr med salt og
peber.
Lad kødet stege
færdigt i ca. 15 min. ved lavere temperatur ved at sætte grillristen højere op
fra de varme gløder.
Skær brødet i
smalle, aflange stykker og vend dem i en blanding af olie, persille og evt.
knust hvidløg.
Steg dem sprøde på
alle sider.
Bland de rensede
salatblade med basilikum og en dressing af olie, sennep og eddike.
Anret salaten på 4
tallerkner.
Top op med
vandmelon, skiver af kylling og de ristede brødstykker.
Chokoladekage med blåbær
Kagen giver 8-10
stk. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 30 min. Fryse-egnet (uden pynt)
#
125 g mørk chokolade
100 g smør
4 æg
175 g sukker
½ dl appelsinjuice
50 g hvedemel
125 g ren rå
marcipan (groftrevet)
Tilbehør:
½ liter piskefløde
250 g friske blåbær
*
Smelt chokolade og
smør i en skål over en gryde med kogende vand (vandbad).
Pensl en randform
(eller evt. en springform) på 22 cm i diameter med lidt blødt smør.
Pisk æg og sukker
til tykt skum med en håndmikser.
Hæld juice og
derefter den smeltede chokoladeblanding i.
Sigt melet i dejen
og vend den sammen med en dejskraber.
Tilsæt marcipan.
Hæld dejen i formen
og bag i ca. 30 min. ved 175 °C.
Tjek med en
tandstikker eller strikkepind om kagen er gennembagt.
Vend kagen ud på en
rist til afkøling.
Anret kagen på et
fad med flødeskum og blåbær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD