Dessert. Arbejdstid: 20 min. Skal trække i alt: ca 1½ time. Let at lave. Mellem pris.
4 personer
# Ingredienser
til Figner med hindbær:
8-10 friske figner
2 spsk hindbærbrændevin
(framboise)
250 g friske hindbær
1½ dl piskefløde
3 spsk sukker
Portionsglas
*
Sådan laves Figner
med hindbær:
1. Skyl fignerne,
tryk dem let tørre og halver dem.
Fordel dem i 4
portionsglas og dryp hindbær brændevinen over.
Lad fignerne trække
ca 1 time.
2. Purér hindbærrene
og passer dem gennem en sigte.
Rør dem sammen med
sukkeret og lad hindbærmosen stå ca 30 min, så sukkeret bliver opløst.
3. Pisk fløden stiv
og bland den med hindbærmosen, eller hold det hver for sig.
Anretning:
4. Fordel
hindbærflødeskummet over fignerne, eller fordel hindbærmosen over fignerne og
læg flødeskummet øverst.
Tips: Anden frugtbrændevin kan bruges. Desserten
kan eventuelt laves med syltede, afdryppede figner. Flødeskummet kan krydres
med kornene fra ½ stang vanilje.
Se alle de bedste opskrifter med Figen
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------