Forret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 15 min. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser til
Svampesuppe
400-500 g blandede svampe
1 lille løg
30 g smør
1 kvist estragon
2 dl (halvtør) hvidvin
5 dl lys bouillon
salt og hvid peber
2 dl (piske)fløde
*
Sådan laves Svampesuppe
1. Børst svampene rene. Fjern eventuelle ormstukne og beskadigede
dele.
Skyl kun svampene, hvis det er nødvendigt, og da kort og under
rindende, koldt vand.
Tør straks svampene og skær dem i mindre stykker (skiver).
Pil og hak løget.
2. Varm smørret i en gryde og svits løget klart.
Tilsæt svampene og svits, til de begynder at »safte«.
Kom estragon, hvidvin og bouillon i gryden og krydr med salt
og peber (pas på saltet, hvis bouillonen er salt).
Lad suppen koge småt 10 min.
Hæld fløden i og kog endnu 5 min.
3. Server suppen dampende varm i varme tallerkener med Flûtes eller Baguette
til.
Drys af persille eller kørvel klæ'r suppen.
Tips: Ønskes suppen mere cremet, kan den jævnes med 1
spsk (Maizena)mel rørt ud i fløden eller med 1 æggeblomme pisket med lidt af fløden.
Suppen må ikke koge, efter at æggeblommen er tilsat, så skiller
den.
Se Jævning
af supper og saucer. Se også Champignonsuppe.
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------