Blåmuslinger kan dampes i en lage med vand eller bouillon i stedet for hvidvin eller med halvt vand, halvt hvidvin. Se også Blåmuslinger. https://www.kogebog.dk/521/bl%C3%A5musling
Forret. Arbejdstid: 40 minutter. Kogetid: 5 minutter. Svær
at lave. Mellem pris. (4 Personer)
# Ingredienser til Blåmuslinger, hvidvinsdampede:
2 kg friske blåmuslinger
Kogelage:
2,5 dl tør hvidvin
2 skalotteløg
1 bdt persille
1 laurbærblad
4-5 hele peberkorn
* Sådan laves Blåmuslinger, hvidvinsdampede:
1. Børst muslingerne grundigt med en stiv børste under
rindende, koldt vand.
Kasser muslinger, der ikke lukker tæt.
2. Hak skalotteløgene fint.
Lad hvidvinen, de hakkede skalotteløg, persillekvistene,
laurbærbladet og peberkornene koge godt igennem i en stor tykbundet gryde.
3. Hæld muslingerne i gryden og damp dem ved stærk varme
under tætsluttende låg i 5 minutter.
Ryst gryden af og til.
4. Tag muslingerne op af gryden med en hulske.
Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig.
5. Læg muslingerne i en stor varm terrin.
Si suppen fint, og hæld den over.
Server straks med godt landbrød til.
Tips: Lad eventuelt kogelagen koge ind til det halve
og pisk en smørbolle i rørt af 1 spsk smør og 1 spsk mel. Pisk den i den
indkogte kogelage lidt ad gangen og lad saucen koge godt igennem. Tilsæt saften
af ½ citron og 1 spsk hakket persille. Hæld saucen over de varme muslinger og
server straks.
Denne servering kræver dog, at muslingerne er løsnet fra
skallerne og evt. anbragt i den ene skal.
Se flere opskrifter
med blåmusling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------