En
kogt skinke smøres godt ind i hjemmelavet kryddersmør og steges i ovnen. Hertil
en syrlig salat af kogte rødbeder, æble og løg.
Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 50 min. Ikke Fryse-egnet. 4 personer
#
Ingredienser til :
1
lille landskinke (ca. 500 g)
1
bundt persille
1
bundt purløg
2
spsk blødt smør
Rødbedesalat:
500
g rødbeder
1
æble (terninger)
1
lille løg (finthakket)
1
spsk sennep
2
dl syrnet fløde 9% eller cremefraiche 18%
salt
og peber
Tilbehør:
1
kg kogte kartofler
*
Sådan
laver du Krydderskinke med rødbedesalat:
Skrub
rødbederne rene og kog dem i letsaltet vand i 40-50 min., afhængigt af hvor
store de er.
Læg
skinken i en gryde, dæk den med vand og kog den i 20 min.
Tænd
ovnen på 180 °C.
Hak
persille og purløg fint og rør det med smørret.
Tag
skinken op af kogevandet og lad den dryppe af.
Fjern
nettet og skær sværen af.
Læg
skinken i et ovnfast fad og smør den med et tykt lag kryddersmør foroven og ned
på siderne. Steg skinken færdig i ovnen ved 180 °C i 20 min.
Lad
skinken hvile i 10 min., inden den skæres i tynde skiver.
Giv
de kogte rødbeder et chok i koldt vand og 'smut' skindet af.
Skær
rødbederne i ½ cm tykke skiver.
Rør
sennep med syrnet fløde eller cremefraiche og vend rødbeder, æble og løg i
dressingen.
Smag
salaten til med salt og peber.
Server
krydderskinken med rødbedesalat og kogte kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD