Dessert. Arbejdstid: 30 min. Marinering: mindst 1 time. Frysetid: 3-4 timer. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Is Romanoff:
500 g friske jordbær
2 spsk appelsinsaft
3-4 spsk curacao
Vaniljeparfait:
3 æggeblommer
40 g flormelis (¾ dl)
½ stang vanilje
2,5 dl piskefløde
Pynt: flødeskum
ristede mandelflager
Portionsglas
*
Sådan laves Is Romanoff:
1. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og luftigt.
2. Pisk fløden stiv.
3. Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene
ud.
4. Bland æggemasse, flødeskum og vaniljekorn.
5. Hæld ismassen i en form og stil den i fryseren 3-4 timer.
Rør nogle gange i parfaiten den første time, da æggene
ellers kan synke til bunds.
6. Skyl jordbærrene kort i koldt vand.
Befri dem for haser og lad dem dryppe af i en sigte eller
tør dem let. Del de største.
7. Bland appelsinsaft og likør.
Læg jordbærrene i en skål og dryp dem med likørblandingen.
Lad dem trække mindst 1 time og gerne længere. Vend
forsigtigt af og til.
8. Fordel parfaiten i portionsglas, læg jordbærrene over.
Pynt med flødeskum og gyldenristede mandelflager.
Server.
Tips: Server vafler eller sprøde nøddesmåkager til.
Se flere
opskrifter med Is
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------