Logo

Ciabattabrød og -boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ciabattabrød og -boller

 
Ciabattabrød laves af en fordej og en brøddej. Derfor tager brødet noget tid at lave. Men så smager det til gengæld også lækkert. Ciabattabrød med store huller er svære at komme smør på og så er brødene jo mere luft end brød.
4 brød. Tilberedningstiden for ciabattabrød er 9 – 38 timer. Heraf er arbejdstiden ca 30 minutter.

 
# Ingredienser til ciabattabrød:
Fordej:
10 g gær (1/5 pakke)
3 dl vand
250 g hvedemel (ca 4 dl)

 
Brøddej:
10 g gær
3 dl vand
1 portion fordej
1 ½ spsk groft salt (20 g)
150 g durummel (ca 2 ½ dl)
400 g hvedemel (ca 6 dl)
*

 
Sådan laver du ciabattabrød
Start med at lave fordejen. Det gøres sådan:
Smuldr gæren og rør den ud i koldt vand.
Tilsæt mel og rør en lind dej.
Lad dejen stå tildækket ved stuetemperatur i 6-24 timer.

 
Lav herefter brøddejen til ciabattabrødet. Det gøres således:
Start med at smuldre gæren og rør den ud i vandet.
Tilsæt fordejen, salt, durumrnel og ca. ¾ af hvedemelet.
Ælt ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel.
Dejen skal være smidig, men lidt klæbrig.
Lad dejen hæve tildækket i køleskab 6-12 timer.

 
Læg dejen på et melstrøet bord og del den i fire stykker.
Form og stræk dejstykkerne til rektangler på ca. 25x10 cm.
Drys durummel på to bageplader og læg de formede deje på.
Lad dem efterhæve 12 timer ved stuetemperatur.
Sæt brødene midt i en 250 °C varm ovn og skru ned til 220 °C.
Brug varmluft hvis begge plader bages samtidigt.
Sprøjt brødene med lidt vand (fx med en vandforstøver), lige når de kommer ind i ovnen.
Bag brødene ca. 30 min.

 
De er færdigbagte, når det lyder hult ved bank på undersiden.
Afkøl på ciabattabrødet på en rist, og dine ciabattabrød er klar til at blive spist.

 
Tips til ciabattabrød
Der bliver fire brød af opskriften. Hvis det er for meget kan du altid halvere mængden, så du kun får to brød.

 
Brug brødene som tilbehør til salaten, supper, til sandwich og så videre.

 
Hvis du kommer lidt spiseolie på hænderne, modvirker det at dejen klæber, når den æltes.

 
Hvis du vil prøve andre typer brød, så se vores opskrift på grahamsbrød her.
Eller prøv opskriften på et lækkert rugbrød med gær her.
Du finder opskriften på rugbrød med gær her


Ciabattabrød og -boller

 
Ciabattaboller - Durumboller
Dejen til ciabattabrød kan også bruges til durumboller:
Dejen formes til 16-18 boller.
Lad dem efterhæve 30 min. og bag dem ved 250 °C ca. 15 min.

 
Velbekomme, og god fornøjelse med dine ciabattabrød.

 
INFO: Ciabattabrød er et af Italiens bedst kendte brød. Brødet bruges som tilbehør til en salat, en hovedret eller til bruschetta. Ciabattabrød er helt essentiel i det italienske køkken, som tilbehør og udgangspunkt for mange retter. Det stammer fra Veneto regionen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.146 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her