Hav et grydelåg parat til at lægge over gryden, hvis der går
ild i fedtstoffet. Brug aldrig vand.
Bagværk. Arbejdstid: 40 minutter. Hævetid: 20 minutter.
Kogetid: 5 minutter. Svær at lave. Lav pris.
Fryse-egnet. Mængde: ca. 18 stk.
# Ingredienser til Berlinerpfannkuchen:
1,25 dl mælk
40 g smør
25 g gær
1 æg
300 g hvedemel (5 dl)
1 spsk sukker
½ tsk kardemomme
Fyld:
½-1 dl marmelade eller fast frugtmos
Til kogning: 500 g palmin eller 5 dl olie
Endvidere: 2 spsk sukker
* Sådan laves Berlinerpfannkuchen:
1. Lun mælk og smør (35 °C).
Opløs gæren heri.
Tilsæt ægget og rør blandingen jævn.
2. Bland hvedemel, sukker og kardemomme.
Bland det i gærmælken og ælt dejen jævn.
Hold eventuelt lidt af hvedemelet tilbage - dejen skal være
meget smidig.
3. Rul dejen ud på et let melet bord i knap ½ cm's tykkelse.
Stik cirkler ud med ca. 5 cm i diameter.
4. Læg 1 tsk marmelade på halvdelen af cirklerne.
Læg resten af cirklerne over og tryk de to halvdele godt
sammen med en gaffel hele kanten rundt.
5. Lad bollerne hæve lunt og tildækket i 20 minutter.
6. Varm palmin eller olie i en gryde.
Fedtstoffet skal være ca. 180 °C varmt.
Prøv med en franskbrødsterning på 1 cm, den skal blive
lysebrun på 1 minut.
7. Kog bollerne, få ad gangen, i det varme fedtstof i knap 5
minutter.
De skal kunne flyde frit i gryden.
Tag dem op med hulske, og lad dem dryppe af på fedtsugende
papir.
Rul dem i sukker og nyd dem lune.
Tips: Fedtstoffet må ikke være for varmt, så bliver
bollerne mørke uden på og klæge inden i.
Er fedtstoffet for koldt, suger de alt for meget af det til
sig.
Kan fryses holdbarhed: 3-4 måneder. Gennemvarmes i ovn efter
optøning.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------