Lav is af din koldskål. Det giver en frisk is med god syre,
som passer godt til den tunge fløde. Her med blåbær, som desuden farver isen
smukt lilla.
Til 6 personer
# Ingredienser
1 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
4 æg
2 dl koldskål med citron
1 dl piskefløde
2 dl blåbær
blåbær til pynt
*
Sådan gør du
1. Kom sukker og vaniljesukker i en skål.
2. Kom æg heri, og pisk det skummende.
3. Pisk koldskål heri, indtil massen bliver ensartet.
4. Pisk fløden til let skum i en anden skål, og vend den i.
5. Vend til sidst mosede blåbær i.
6. Rør isen i en ismaskine, eller kom den i en plastikskål,
dæk med film, og kom den i fryseren.
7. Pisk isen igennem hver time, til den er gennemfrosset
efter cirka fire timer.
8. Server med blåbær.
Tips: En skefuld flødeskum til isen er også godt.
Se flere dejlige opskrifter med blåbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter