Citron, honning og soya
giver en smuk farve og god smag på kyllingekødet. Polentakagerne smager godt
dertil. Retter med kylling hitter netop nu!
Tid: 1 time og 40 min,
heraf 1½ time + 5 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
1 kylling, 1 kg
1 citron
3-4 kviste persille
1 tsk salt
½ tsk knust
citronpeber
2 spsk honning
2 spsk soya
POLENTA:
5 dl vand
½ tsk salt
1 dl polentagryn
1 spsk smør eller
margarine
2 spsk reven parmesanost
2 dl reven ost til
gratinering
* Fremgangsmåde
1. Optø kyllingen
hvis den er frossen, skyl den.
Skyl citronen, skær
den i skiver.
Skyl persillen.
2. Læg persillen og
2-3 skiver citron i kyllingen.
Gnid med salt og
knust citronpeber.
3. Læg de resterende
citronskiver i et letsmurt, ovnfast fad og
læg kyllingen ovenpå.
4. Steg kyllingen i
en 200 °C varm ovn i 1½ time.
5. Bland honning og
soya.
Pensl kyllingen 2-3
gange under stegningen.
Dæk evt. med folie
hvis skindet bliver for mørkt.
6. Bring vand og
salt i kog til polentaen.
Tilsæt grynene under
piskning.
7. Lad polentaen
koge i 10 min ved svag varme. Rør ofte.
8. Tilsæt fedtstof
og parmesan ost.
Hæld polentaen i et
fad og lad den svale af.
9. Stik runde tykke
kager ud. Læg dem på pladen.
Drys med gratineringsosten.
10. Gratiner kagerne
ved 225 °C i 5 min.
11. Parter kyllingen
og server den med skysaucen, polenta og en Grøn Salat.
Tips: Kyllingen kan også klippes op langs med
rygbenet og så foldes ud og lægges på citronbunden.
Stegetiden bliver da
40-45 min.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------