Logo

Parmesanost - parmigiano

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parmesanost - parmigiano 

 
Parmesanost er en såkaldt hård ost, fremstillet i Parma-provinsen nord for Bologna i Norditalien. Her kaldes den parmigiano. Parmesanosten er tør og gryner let. Smagen er nøddeagtig, tør og salt, i vel modnet version dog med absolutte smagsnuancer og variationer, der er værd at gå efter.
 
Skorpen er røggrå-gul, fordi osten pensles med olie og røges med kønrøg. En parmesanost skal modne mindst 3 år, før den sendes i handelen, men den mere end tåler at blive ældre. En god ostehandler har en vel lagret parmesanost, og der er kun en måde at sikre sig den rigtige italienske smag på, og det er ved at købe et stykke parmesanost og rive selv.
Italienske spaghetti retter er næsten utænkelige uden, men også italienske supper og gratiner nyder godt af den. Når den egner sig særlig godt til gratinering, hænger det sammen med dens relativt lave fedtindhold (33-15%).

 
Den revne parmesanost, der forhandles i plastposer el. lign., tåler ingen sammenligning med den friskrevne.
Et helt stykke, og det behøver ikke at være særlig stort, for det er drøjt, holder månedsvis, opbevaret svalt og luftigt (i køleskab). Sæt ost og rivejern på bordet og lad hver især forsyne sig.
Parmesanost tåler ikke frysning, det er også helt overflødigt.

 

Se alle de bedste opskrifter med Parmesan

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.875 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her