Helt rolig: Man behøver ikke at kunne udtale navnet på denne
østeuropæiske specialitet for at forelske sig i den 💋
Til 4 portioner. Tilberedning: 45 min.
# Ingredienser
700 g hvidkål
150 g løg
2 spsk olie
400 g kartofler
1 tsk kommen
1¼ l grønsagsbouillon
1 glas rødbeder (i skiver, 330 g drænet vægt)
200 g flæskesteg til pålæg
salt og peber
1 spsk fintsnittet dild
125 g cremefraiche 9 %
* Tilberedning
1. Hvidkål skæres i smalle strimler.
Løg skæres i smalle strimler, som svitses let sammen med
kålen i 2 spsk olie ved middel varme.
2. Kartofler skrælles, skæres i 2 cm store terninger
og tilsættes.
1 tsk kommen og 1¼ l grønsagsbouillon kommes i gryden.
Det hele bringes i kog. Lad suppen koge i 20 minutter.
3. 5 min før afslutningen af kogetiden kommes et glas
rødbeder i suppen.
Flæskesteg til pålæg skæres i strimler og kommes i suppen.
Det hele krydres med salt, peber og 1 spsk fintsnittet dild.
4. Cremefraiche røres glat med lidt salt og peber og
serveres til suppen.
Energi pr. portion: 20 g protein, 15 g fedt, 21 g kulhydrater
= 298 kcal (1248 kJ)
INFO: Borsjtj eller Borschtsch er en syrlig suppe, der er
populær i flere østeuropæiske køkkener, heriblandt det ukrainske, polske, litauiske, rumænske og Ashkenazi-jødiske
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet 💋