Logo

Den klassiske bøf tatar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den klassiske bøf tatar 

 
Historien fortæller, at bøf tatar stammer fra Mongoliet, hvor et nomadefolk, der »levede « deres liv på hesteryg, hver morgen lagde et stykke kød under sadlen. Om aftenen var kødet så mørt, at det kunne spises råt.
Vi laver bøf tatar af mørt, velhængt oksefilet eller inderlår og det hører til en af vore gode delikatesser. Retten er enkel og let at lave og den kan varieres med forskelligt tilbehør og krydderier.

 
På billederne nedenfor vises, hvordan tataren kan varieres med forskelligt tilbehør.


Bøf tatar klassisk (billede øverst)
Bøf tatar med champignoner og oliven
Bøf tatar med pickles og kogt æg
Bøf tatar med ansjos
Bøf tatar tilberedning

 

Bøf tatar klassisk

Oksekødet, der skal bruges til bøf tatar skal være mørt og velhængt og uden sener og hinder.
Helt korrekt skal kødet skrabes på langs af fibrene, men det kan også hakkes gennem kødmaskinen. Almindeligvis hakkes kødet, da det er hurtigere end at skrabe kødet.

# Ingredienser:
Beregn 100-125 g kød pr. person til en stor tatar og ca. 75 g kød til en lille tatar.
Husk at sætte salt og peberkværn frem, hvis kødet ikke er krydret.

 
* Tilberedning:
Skrab eller hak kødet og form det til en rund bøf. Hak overfladen med en kniv. Læg en æggeblomme i en løgring på midten og garner med rå, hakket løg, hakket rødbede, kapers og reven peberrod.
Til toppen
Den klassiske bøf tatar 

Bøf tatar med champignoner og oliven

Skrab eller hak kødet og form tataren.
Garner tataren med hakkede, rå champignoner, skivede oliven, hakket persille og peberfrugter skåret i terninger.
Fyldet kan også blandes i kødet og tataren serveres med en rå æggeblomme.
Til toppen
Den klassiske bøf tatar

Bøf tatar med pickles og kogt æg

Skrab eller hak kødet og form tataren.
Anret tataren med syltet pickles og halve »smilende« æg - æg, der har kogt 5-6 min.
Fyldet kan blandes i kødet og tataren serveres med en rå æggeblomme i stedet for kogt æg.
Til toppen
Den klassiske bøf tatar 

Bøf tatar med ansjos

Skrab eller hak kødet og form tataren.
Læg en æggeblomme i midten i en lille fordybning og læg 1-2 ansjosfileter (eller benfri sild) rundt om æggeblommen.
Garner med rå, hakket løg eller fine porreringe.
Tataren kan yderligere garneres med fintsnittet blegselleri, hakket rødbede og/eller æble.
Til toppen


Den klassiske bøf tatar 

Bøf tatar tilberedning

1. Oksekødet til tatar, som skal være mørt kan enten skrabes med
en kniv på langs af fibrene eller hakkes gennem kødmaskinen.


Den klassiske bøf tatar 

2. Kom kødet i en skål og tilsæt evt. fyld og krydderier.
Fx finthakket løg og kapers.
Det er dog mest almindeligt at servere det til.
Kødet kan tilsættes sennep.

 

3. Del kødet og form det til runde »bøffer«.
Hak overfladen med en kniv og lav en lille fordybning til æggeblommen.
Anbring æggeblommen i en løgring.
Til toppen

 
Se også Bøf Tatar med variationer

 
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 7.970 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her