Hent Asiens varme ind i dit køkken: den fine grønsagssuppe med kyllingekød er lige så god og styrkende som Mormors hønsekødsuppe
Til 2 personer. ❤
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
250 g gulerødder
250 g kartofler
1 løg
2 spsk olie
1 hvidløgsfed, presset
salt og peber
4 dl grønsagsbouillon
2 dl kokosmælk
2 kyllingebrystfileter (a 120 g)
80 g sukkerærter
½-1 tørret chili
2 tsk citronsaft
4 spsk grofthakkede friske korianderblade (eller persille)
* Tilberedning
1. Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i 1½ cm
store terninger.
Løg hakkes fint.
Det hele svitses let i 2 spsk olie sammen med 1 presset
hvidløgsfed.
Krydr med salt og peber.
Hæld 4 dl grønsagsbouillon og 2 dl kokosmælk i gryden, og
bring det hele i kog.
Kyllingebrystfileter lægges oven i gryden.
Kog videre under låg ved svag til middel varme i 12
minutter.
Sukkerærter gøres i stand og halveres på tværs.
2. Kyllingebrystfileterne tages op af gryden. Lad dem
hvile et øjeblik.
Sukkerærterne kommes i gryden, ½-1 tørret chili smuldres ned
i suppen, som derefter koges videre i 2-3 minutter.
Skær kødet i tynde skiver, som igen varmes lidt op i suppen.
Smag til med salt, peber og 1-2 tsk citronsaft.
Korianderblade (eller persille) tilsættes før serveringen.
Energi pr. portion: 34 g protein, 28 g fedt, 21 g kulhydrater
= 478 kcal (2000 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.