Salt, Natriumklorid, NaCl, også kaldet køkkensalt, kogsalt eller klornatrium, forekommer opløst i have og saltsøer, og i fast, krystallinsk form i saltlejer over hele verden, kaldet stensalt eller bjergsalt. Det inddampede hav-, sø- eller bjergsalt raffineres ved
omkrystallisering.
Kemisk rent salt er ikke vandsugende, men et minimalt
indhold af magniumsalt gør, at det suger luftens fugtighed til sig og derfor
kan danne klumper.
Både havsalt og stensalt fås med forskellig finhed. Bordsalt
er det fineste, og både bjerg- og havsalt fås så groft, at en saltkværn kan
være nødvendig. Havsalt er lidt mildere end stensalt.
Salt tilsættes af og til andre smagsfaktorer, fx tørret,
pulveriseret selleri til sellerisalt, endvidere fås hvidløgssalt, Røgsalt osv.
INFO: Har du is på fortov og fliser, så strø IKKE salt/vejsalt.
Hvor rent vand fryser til is ved 0
grader, fryser en saltlage først, når temperaturen falder til mellem minus 6 og
minus 8 grader. Hvis du opløser saltet først, kan vejsalt have en effekt ved
endnu lavere temperaturer.
Lav en saltlage af salt opløst i varmt vand og hav klar når
du skal "strø".
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------