Her får du velouté
i flere spændende udgaver. Fx Agurke-urtevelouté,
Agurkevelouté med ost og mynte, Avocado-karryvelouté eller Avocado-squashvelouté
med koriander.
Sauce velouté er en sauce fra det franske køkken.
Forberedelse: 15
min. 4 personer.
# Ingredienser
1 avocado
½ agurk
1 spsk olie
1 tsk herbes de
Provence
salt og peber
* Tilberedning
Skræl avocadoen,
fjern stenen, og skær kødet i mindre stykker.
Skær agurken i tern.
I en foodprocessor
finhakkes grønsagerne med 1½ dl vand og olie
og herbes de
Provence. Smag til med salt og peber.
Serveres afkølet.
Agurke-urtevelouté
I en foodprocessor finhakkes
500 g kvark, 50 g cremefraiche,
2 dl mælk, hvidløg,
1 skalotteløg, 1 tsk spidskommen, rød chili,
purløg, kørvel,
persille og 2 agurker uden kerner.
Smag til med salt og
peber. Serveres afkølet med et drys paprika.
Agurkevelouté med
ost og mynte
I en foodprocessor
finhakkes 1 agurk sammen med 200 g frisk ost,
fx gedeost og 10
mynteblade.
Serveres afkølet med
havsalt, mild, stødt chili og radiseskiver.
Avocado-karryvelouté
I en foodprocessor
finhakkes 3 avocadoer, skal og saft af 1 citron,
½ tsk karry, 1 fed
hvidløg, 1 spsk olie og 3 dl mælk varmet
med 1
kyllingebouillonterning.
Smag til med salt og
peber. Pynt med finhakket purløg.
Avocado-squashvelouté
med koriander
Hak 3 blancherede squash, 2 avocadoer og koriander fint
i foodprocessor med 1½ dl vand.
Smag til med salt og
peber.
Se alle de bedste opskrifter med Drinks Snacks/sødt Forretter Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------