Friterede bananer er
en lækkerbisken - kom citronsaft på. Man kan også servere is til.
Bananer er billige og
næsten altid til at få. De fleste børn elsker dem, og her giver vi nye opskrifter
for både børn og voksne.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
20 min. Hviletid: ½ time. Kogetid: 15-20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
8-10 små, faste
bananer
olie til kogning
Dej:
125 g (2 dl)
hvedemel
½ tsk salt
1 æg
1 dl øl
1 dl vand
20 g smør
2 citroner
* Fremgangsmåde
1. Rør først en dej
af mel, salt og æggeblomme.
Derefter tilsættes
øllet, halvdelen af vandet og det smeltede smør.
Lad dejen hvile ½
time.
2. Dejen skal have
konsistens som en tyk pandekagedej.
Hvis den er for tyk,
må der tilsættes mere vand.
3. Pisk æggehviden
stiv og fold den i dejen, efter at den har hvilet.
4. Varm olien op i
en gryde.
Pil bananerne og
skær dem en gang over på tværs.
Dyp dem, et stykke
ad gangen, i dejen.
5. Når olien syder
om en tændstik, er frituren klar.
Læg 2-3 bananer,
vendt i dej. ned i olien med en hulske.
Lad dem stege et
minut eller så, til de er gyldne.
Vend dem engang.
Læg dem på
fedtsugende papir.
6. Hold de stegte
bananer varme, mens resten tilberedes.
7. De serveres varme
med citronbåde til.
Hver især drypper
citronsaft over efter behag.