Hvaler, Cetacea, er pattedyr, der lever i havvand. Det hvalkød, der fås herhjemme, er frosset, importeret fra Norge og Grønland, og det fås hele året. Det stammer fra rejehvalen, også kaldet vågehvalen, den mindste af den gruppe, der går under betegnelsen bardehvaler.
Kødet kræver ingen forbehandling, det skal bare optøes og
tilberedes. Optøet hvalkød kan tilberedes som oksefilet, det vil sige som bøf,
som roastbeef i gryde og som schnitzel.
Lugter det lidt trannet ved mødet med varmen på pande eller
i gryde, bør man kassere bruningssmørret. Alt, hvad der går sammen med bøffer
og helstegt oksekød, kan ledsage hvalbøffer og hvalstege m.m.
Hvalkødet er helt fri for urinsyre (i modsætning til
oksekødet) og tåles derfor af alle.
Se de bedste opskrifter med
Hvalkød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------