Nyd denne lækre ret som alternativ til de kogte kartofler. Hvis den serveres som hovedret med en salat, så rækker den til 4 personer.
• Kartofler er magre og indeholder fibre og C-vitamin.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time. Tilbehør: 6 portioner,
hovedret: 4 portioner
# Ingredienser
2 store kartofler med rød skal 500 g (King Edward)
2 store gulerødder, 400 g
1 porre, 300 g
4 dl reven lagret ost, 30%
3 dl cremefraiche
¼ tsk salt
⅛ tsk
sort peber
smør eller margarine til fadet
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C.
Skyl, skræl og riv kartofler og gulerødder groft.
Skyl porren og skær den i fine strimler. Riv osten.
2. Bland kartofler og gulerødder med porre og cremefraiche
i en stor skål.
Tilsæt 3 dl af den revne ost og krydr med salt og peber.
3. Smør et ovnfast fad (1,2 l) let med fedtstof og hæld
blandingen i.
Glat overfladen og drys med resten af osten.
Bag i ovnen i 1 time eller til grønsagerne er møre.
Dæk fadet med alufolie de sidste 20 min for at skorpen
ikke skal få for meget. Server gratinen varm.
GENVEJ
Blancher de revne kartofler og gulerødder 1-2 min i
letsaltet vand og du kan nøjes med 30 min i ovnen.
Kartoffel- og gulerodsgratin:
Pr. portion: Energi: Kcal 365 = kj 1533
Kulhydrat 24 g Protein 11 g Fedt 25 g (62%) Fibre 4 g
Tips:
Kartoffelstørrelser:
en stor kartoffel vejer som regel mellem 200 og 250 g,
en mellemstor ca 150 g, og en lille ca 100 g.
At rive kartofler, grønsager og ost i foodprocessoren
sparer meget tid.
En foodprocessor er god når man skal lave mad til mange.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..