I London-varehuset
Harrods' fornemme madafdeling. fandt vi disse rejer færdigpanerede med den
lækre frituredej med safran og sesamfrø. Lige til at tage med hjem og fritere. Det
hitter!
Tid: 35 min. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg store kinarejer
eller krebsehaler
FRITUREDEJ:
2 dl hvedemel
2 æg
1 tsk salt
2 dl vand
½ g safran
2 spsk smør eller
margarine
4 dl sesamfrø
FRITERING:
olie
* Fremgangsmåde
1. Pil rejerne eller
klip skallen på krebsehalerne op.
Forsøg at få halerne
hele ud.
2. Rør mel,
æggeblommer, salt, vand og safran til en glat dej.
Tilsæt smeltet
fedtstof.
Pisk æggehviderne
til skum og vend dem forsigtigt i dejen.
3. Dyp rejer eller
krebsehaler i dejen.
Tril dem derefter i sesamfrø.
4. Opvarm olien i en
gryde. Olien skal være 180 °C varm.
Mål med et
køkkentermometer eller prøv med et stykke hvidt brød.
Når brødet er gyldent, er temperaturen passende.
5. Læg rejer eller
krebsehaler i gryden nogle stykker ad gangen og friter dem til de er gyldne.
Vend dem en gang.
Tag dem op
med en hulske og lad
dem løbe af på køkkenrulle.
6. Server retten med
citronbåde, mayonnaise og en ris- og grønsagsblanding.
Tips: I stedet for rejer og krebsehaler kan du
bruge scampi, som kan købes frosne.
INFO: Scampi, også kaldet Dublin Bay Prawn eller Hummer, er
en spiselig hummer af ordenen Decapoda. Det er udbredt i Middelhavet og det
nordøstlige Atlanterhav, fra Nordafrika til Norge og Island og er en
gastronomisk delikatesse.
Se alle de bedste opskrifter med Skaldyr og med
Rejer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------