Tilbehør. Arbejdstid: ca 20 min. Kogetid i alt: ca 40 min. Skal hvile: 30 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kartoffelklöse
500 g gamle kartofler
1 æg
100 g kartoffelmel (1½ dl)
1-1½ dl vand
½ spsk salt
1-2 skiver franskbrød
25 g smør
Kogning: 2 l vand med 2 tsk salt i
Endvidere:50 g smør
*
Sådan laves Kartoffelklöse
1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem
helt møre i vand uden salt, ellers bliver kartoffelmosen sej.
2. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe helt tørre.
Mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris.
Rør derpå først ægget, så kartoffelmel, vand og salt i.
Rør, til blandingen er tyk og smidig.
3. Skær franskbrødskiverne i terninger, smelt smørret på
panden og rist brødterningerne gyldne heri.
4. Del kartoffelfarsen i portioner på størrelse med en
bordtennisbold.
Tryk dem flade, og læg en ristet franskbrødsterning i midten
af hver af dem.
Form derpå farsen til runde boller, sæt dem på en melet
plade og lad dem hvile ½ time.
Kogning:
5. Bring vand og salt i kog og kog kartoffelbollerne heri
ved jævn varme i ca 10 min., eller til de kommer op til overfladen.
6. Tag kartoffelbollerne op med en hulske, lad dem dryppe af
og læg dem i en varm, skål.
Hæld smeltet smør over og server straks.
Tips: Velegnet tilbehør til de fleste stegte kød- og
fiskeretter.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------