Hvis du vil prøve en let og lækker grød, så kom straks i gang
med denne opskrift på mannagrød. Hurtig og nem morgenmad til hele familien.
Til 4 Personer.
# Ingredienser til mannagrød:
2½ dl
mannagryn (hvedegryn) (ca 175 g)
1,5 l mælk
½ tsk groft salt
* Tilberedning
Sådan laver du mannagrød:
Start med at blande mælk med mannagryn i en gryde.
Kog grøden over middelvarme i cirka 10 minutter.
Mælk skal anvendes som væske og kan ikke, modsat når man
laver havregrød, ikke erstattes med vand.
Husk at du skal røre jævnligt i gryden i de 10 minutter.
Hvis du glemmer at røre kan grøden let brænde på – og så er
gryden ikke nem at gøre ren.
Smag til sidst grøden til med en smule salt, og så er grøden
klar til at blive spist.
Tips til mannagrød
Til mannagrød smager det lækkert at servere kanelsukker til.
Mannagrød er en dejlig anderledes grød, end traditionel havregrød. Så byd din
familie eller venner på en dejlig anderledes oplevelse, de vil helt sikker
takke dig for det. Du kan med lidt held supplere med lidt sprød mysli eller
tørret frugt som rosiner, tranebær eller abrikoser, der alle vil bringe deres
naturlige sødme til grøden.
Hvis du ikke kan lide mannagrøden så prøv klassikeren
havregrød, fx serveret med sukker eller frisk frugt som blåbær eller banan. Du kan finde en
opskrift på havregrød her.
Velbekomme, og god fornøjelse med mannagrøden.
INFO: Mannagryn, gryn fremstillet af en hvedemelsdej;
anvendes til mannagrød. Oprindelig betegnede mannagryn de tørrede frø af
sødgræs.