Færdige butterdejsplader er en udmærket basis for mange elegante retter. Her serverer
vi en meget lækker rulle fyldt med sprød bacon, rejer, porre og spinat.
Tid: 30-35 min,
heraf 15 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
1 porre
1 pakke bacon
250 g rejer med skal
200 g friske
champignoner
250 g frossen spinat
i hele blade
1 dl cremefraiche
½ tsk salt, ¼ tsk
sort peber
1 tsk italiensk salatkrydderi
1 stor plade butterdej fra køle- frysedisken
PENSLING:
1 sammenpisket æg
2 spsk sesamfrø
* Fremgangsmåde
1. Skyl porren. Skær
den og bacon i strimler.
Pil rejerne og skær
champignonerne i skiver.
Optø spinaten og
kram det meste af væden fra.
2. Svits bacon og
porre på en pande. Der behøver ikke tilsæt tes fedtstof.
Kom champignonerne
ved og lad dem stege med et stykke tid.
3. Tilsæt spinat og cremefraiche.
Smag til med salt, sort peber og salatkrydderi.
Tilsæt rejer og lad
blandingen køle af.
4. Rul butterdejen
ud på en plade med bagepapir, ca 20x40 cm.
Læg fyldet på midten
af dejen.
Pensl kanterne med
æg og fold dejen sammen til en stang.
Sørg for at
sammenføjningen ligger nedad.
5. Pensl rullen med
æg og drys med sesamfrø.
Bag den nederst i en
225 °C varm ovn ca 15 min.
6. Server rullen
nybagt med en blandet salat.
Tips: I stedet for den store plade butterdej kan
du bruge 3 frosne plader, som du lægger ovenpå hinanden og ruller ud til ca
20x40 cm.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------