Bruschetta er en antipasto, forret fra Italien bestående af
grillet brød med variationer af toppings. Her får du bruschetta i 5 spændende
udgaver.
Forberedelse: 10
min. • Tilberedning: 12 min. • 2 personer
# Ingredienser
1 fed hvidløg
4 tykke skiver groft
hvedebrød
3 spsk olie
2 tomater
1 lille bakke cherrytomater
4 skiver parmaskinke
1 stor kugle
mozzarella
10 stilke basilikum
* Tilberedning
Forvarm ovngrillen,
Skær hvidløget
igennem, og gnid bødet med det.
Dryp brødskriverne
med 2 spsk olie.
Læg skiverne på en
rist eller plade dækket med køkkenrulle, og
rist dem et par
minutter i ovnen.
Skær de store
tomater i mindre stykker og cherrytomaterne i halve.
Bland dem.
Fordel tomaterne på
brødskiverne.
Krydr med salt og
peber, og læg 1 skive skinke på hver bruschetta.
Skær mozzarellaen i
skiver, og arranger den oven på skinken.
Dryp med lidt olie.
Sæt bruschettaerne i
ovnen igen, og giv dem 5-7 min grill.
Pluk
basilikumbladene af stænglerne, riv dem groft, og fordel
dem på
bruschettaerne. Server straks.
Brødvariationer
Brug fx valnøddebrød
eller ciabattabrød, for at holde retten i italiensk stil.
Bruschetta med grøn
tapenade
Hak og bland 50 g
blandede oliven, 20 g ansjosfilet og 30 g kapers med
½ spsk citronsaft og 1 spsk olie.
Smør tapenaden på de
ristede brødskiver, inden de øvrige ingredienser tilsættes.
Bruschetta med rejer
og gorgonzola
Udskift tomatfyldet
med 80 g smuldret gorgonzola samt
400 g kogte afskallede
rejer, brunet hurtigt med 1 spsk olie og
flamberet med ½ dl
brandy eller whisky.
Bruschetta med grillede
grønsager
Udskift tomater og
skinke med grillet peberfrugt, courgette,
aubergine og/eller
artiskok.
Et andet alternativ er
at bruge soltørrede tomater i olie.
Se alle de bedste
opskrifter med Gris Salat Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------