Logo

Kirsebær - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kirsebær - info

Undskyld, hr. må jeg byde dem et kirsebær? Kogebog.dk byder på gode opskrifter med kirsebær. Et bær, der både kan være sødt og surt, og som bruges i desserter. 


Kirsebær er frugter af Sød-Kirsebær, som er den dyrkede form af Fugle-Kirsebær, eller af Sur-Kirsebær. Navnet stammer fra det latinske ceresia og senere det græske ”cerasus” der betyder Kirsebærtræ. Frugten er 1-1,5 cm i diameter, og når den er moden kan den være gul, rødlig, klart rød, blodrød eller helt sort.

 
Kirsebær. Engelsk: Cherry. Latin: Prunus avium (sødkirsebær), Prunus cerasus (surkirsebær)

 
Sæson: Dansk: juli-september. Import: juli-september

 
Holdbarhed: 2-3 dage ved 2-6 °C

 
Anvendelse: Anvendes natural, dessert, syltning eller henkogning. Svind: ca 10%


Frysning: Ja. Fjern stenene fra bærrene. Læg bærrene løst på en plade med bagepapir og sæt pladen i fryseren. Når bærrene er frosset, kan de lægges i en pose.
Bærrene kan også overhældes med en sukkerlage (evt med krydderier) inden frysning. Så kan de tages direkte fra fryser til gryde og syltes.

 
Kirsebær er en fællesbetegnelse for to forskellige stenfrugtarter, sødkirsebær og surkirsebær. Sødkirsebær (moreller) anvendes naturel, da de indeholder ca. 10% sukkerarter.
Surkirsebærrene anvendes mest til madlavning og syltning.

 
I Kina har man dyrket kirsebær i mere end 3000 år. Frugten var også kendt af de gamle egyptere, grækere og romere.
I det første århundrede var der dokumenteret 8 forskellige arter i Italien. Efter Romerrigets fald forsvandt dyrkningen af kirsebærret, men blev genindført i England i 1700-tallet. Derfra blev kirsebærret spredt til resten af verden af de engelske kolonister.

 
Der findes i dag ca. 1200 dyrkede kirsebærarter.
Kirsebærtræet blomster omkring maj med hvide og langstilkede blomster. Frugterne høstes når de er gule eller røde. Kirsebærtræet anvendes også som møbeltræ på grund af den rødbrune, mahognilignende farve.

 
Opskrifter med Kirsebær   


Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her