Tilbehør. Arbejdstid: 10 min. Kogetid, porrer: 5-6 min. Kogetid, stuvning: ca 10 min. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Porrer, stuvede
4-5 mellemstore porrer (ca. )
vand
2 tsk salt
Stuvning:
smør
3 spsk hvedemel
1½ dl kogevand fra porrerne
mælk eller fløde
salt og hvid peber
*
Sådan laves Porrer, stuvede
1. Skær rodtrevlerne og det øverste grønne af porrerne.
Skær porrerne i ca tykke skiver.
Læg porreskiverne i en skål med rigeligt, koldt vand.
Lad dem ligge et øjeblik, så sand og grus synker til bunds.
2. Kom porreskiverne i kogende, letsaltet vand og kog dem
knapt møre, 5-6 min.
Hæld kogevandet fra porrerne og gem det.
Hold porrerne varme i gryden under låg.
Stuvning:
3. Smelt smørret i en gryde for svag varme og rør melet i.
Undgå aluminium som kan misfarve retter med mælk.
Rør, til massen er jævn.
Pisk 1½ dl af kogevandet og mælk (fløde) i lidt ad gangen.
Pisk hele tiden stuvningen glat og ensartet.
4. Lad stuvningen småkoge et par min. og smag den til med
salt og peber.
5. Lad porreskiverne dryppe af, før de vendes i stuvningen.
Varm den igennem eller anret porreskiverne i et varmt
halvdybt fad og hæld stuvningen over.
Tips: Server stuvede porrer til Frikadeller, Medisterpølse
og andre farsretter.
Stuvningen kan jævnes med 1 spsk hvedemel og legeres med 1-2
æggeblommer.
Efter legeringen må stuvningen ikke koge.
Se alle de bedste opskrifter med Porre
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------