Her finder du opskriften på lækre bløde smørstegte andelever
med søde æblestykker og ristede pinjekerner. Andelever fås som frostvare og er
meget delikat stegt i en salat eller på en æggekage.
Optøet
andelever holder sig 1-2 dage i køleskabet.
Arbejdstid:
15 min. Stegetid: ca. 10 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
Ingredienser til Andelever med æbler på surdejsbrød:
150
g andelever (eller kyllingelever)
2
æbler (evt. pigeoner)
2 spsk
pinjekerner
1 spsk
andefedt eller smør
2-3
kviste frisk timian (eller et drys tørret)
salt
og friskkværnet peber
Tilbehør:
2
skiver surdejsbrød eller hvedebrød
små
salater (blanding af rucola, feldsalat m.m.)
flagesalt
* Sådan
laver du Andelever med æbler på surdejsbrød:
Gå
leveren efter for hinder og sener og del den evt. i mindre stykker.
Vask
æblerne og skær dem i både.
Rist
pinjekernerne på en tør pande og lad dem afkøle.
Steg
æblestykkerne i andefedt eller smør på panden og krydr med timian, salt og
peber.
Tag
æblestykkerne af panden.
Dup
leverstykkerne tørre med køkkenrulle og steg dem på panden ved god varme, så
leveren lige netop er gennemstegt, men ikke tør.
Anret
på brød med salat, stegte æblestykker, ristede pinjekerner og flagesalt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD