Lækker og velsmagende blomkål med et sprødt låg af æg og rasp på. Du kan evt erstatte rasp med Panko, som også fungerer godt, når du ønsker en sprød top.
Giver 6 portioner
# Ingredienser
1 stort blomkålshoved
(ca 550 g)
60 g smør eller margarine
240 g rasp evt Panko
2 forårsløg, tyndt skivet
2 æg, hårdkogte og fint
hakkede
2 spsk citronsaft
frisk persille, strimler
af citronskal og squash til pyntning
* Fremgangsmåde
1. For at tilberede blomkålen,
skæres bladene fra hovedet ved at skære stilken igennem mellem hovedet og bladene.
Brug kokkekniven; Smid stilken og bladene ud.
2. Skær rundt om den
inderste del med skrællekniven, vær forsigtig så buketterne ikke skilles fra hovedet.
Smid den inderste del
ud.
3. Hæld 2½ cm vand i
en stor gryde.
Placer blomkålen i vandet med stilkens ende nedad; læg låg på, bring det i kog over
høj varme; skru ned til lav varme.
Lad det simre i 10-12 min indtil det er sprødt og mørt; hæld vandet fra.
Læg blomkålen i et ovnfast
fad, ca 20x20 cm.
4. Forvarm ovnen til
190 °C.
Smelt smørret over mellem
varme i en lille kasserolle.
Tilsæt rasp og løg; svits det indtil raspen er let brunet.
Tilsæt hakkede æg og
citronsaft.
Pres raspblandingen jævnt
over toppen af blomkålen.
5. Bag i 10 min eller
indtil raspblandingen er sprød og let brun.
Pynt hvis det ønskes. Serveres straks.
Trin 1: Fjern bladene
fra blomkålen.
Trin 2: Skær den inderste
del fra.
Trin 4: Pres raspblandingen
jævnt over toppen af blomkålen.
INFO: Blomkål er tilgængelige
hele året; højsæson oktober og november. Se efter et cremet hvidt hoved med tætpakkede
sprede buketter. Bladene skal være klare grønne. Undgå hoveder med brune pletter
eller tørre blade. Kan opbevares køligt i originalindpakning eller i en plasticpose
i op til 4 dage.
Se alle de bedste opskrifter med Blomkål
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------