Frokost. Arbejdstid: 25 min. Skal trække i alt: 3-4 døgn. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Sild, syltede, sønderjyske
500 g ferske sild
Eddikelage:
3 dl lagereddike
20 g salt (1½ spsk)
Krydderlage:
6 hele allehånde
6 hele sorte peberkorn
2 dl lagereddike
1 dl vand
85 g sukker (1 dl)
1 laurbærblad
½ tsk salt
1 rødløg
Pynt: ½ bdt dild
Krukke med blyfri glasur
*
Sådan laves Sild, syltede, sønderjyske
1. Skrab sildene for slim fra hoved mod hale, og for skæl fra
hale mod hoved.
Klip rygfinnerne af mod stråleretningen og rens og udben sildene.
Se Sild,
rensning og udbening af.
Eddikelage:
2. Bland eddike og salt og rør, så saltet opløses, eller giv
lagen et opkog og lad den blive helt kold.
Hæld lagen over sildene.
Lad dem trække koldt og løst tildækket 1 døgn.
Krydderiage:
3. Knus allehånde og peberkorn let og kom krydderierne i en gryde
sammen med eddike, vand, sukker, laurbærblad og salt.
Bring lagen i kog og lad den koge et par min. ved svag varme,
til sukkeret er opløst.
Lad lagen blive helt kold.
4. Pil løget og skær det i tynde ringe.
5. Tag sildene op af eddikelagen, skyl dem i koldt vand og tør
dem.
Læg dem i en krukke lagvis med løgringene.
6. Hæld den afkølede krydderlage over sildene og læg let pres
over, så de forbliver under lagen.
Dæk krukken med låg og sæt den i køleskabet 2-3 døgn.
7. Anret sildene pyntet med klippet dild.
Server sildene med nye, kogte kartofler til, rørt smør eller
cremefraiche.
Eller med groft brød og rå æggeblomme.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------