Strudel er en
østrigsk specialitet, og er kendetegnet ved en meget tyndt udrullet butterdej.
Her fyldes den med en cremet blanding med smag af nødder, druer og mild kanel.
Tid: 45-50 min,
heraf 30 min i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
3 plader frossen
butterdej
2 spsk mælk
40 g valnødder
200 g grønne
vindruer, helst uden kerner
1 æg
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
1 ½ spsk grahamsmel
PENSLING:
1 æggeblomme
* Fremgangsmåde
1. Rul dejen ud til
en 40x40 cm stor plade, gerne på et klæde.
Pensl dejen med mælk.
2. Blend valnødderne
og flæk vindruerne.
Del ægget og pisk
blommen med sukker og vaniljesukker.
Rør nødder og kanel
i.
3. Rør melet i. Pisk
æggehviden til skum og vend den i.
4. Fordel massen
over dejen, så der står en kant fri hele vejen rundt.
Læg druerne på. Rul
strudelen sammen ved hjælp af klædet.
5. Læg den på en
plade med bagepapir.
Pensl med æggeblomme.
Bag den nederst i en
200 °C varm ovn i 30 min.
Dæk den med folie,
hvis den bliver for mørk.
6. Lad den svale af
på pladen.
Skær den i 2 cm brede stykker.
Server med flødeskum
der er smagt til med vanilje.
Tips: Strudelen kan ikke fryses, for butterdejen
bliver sej og mister sin sprødhed.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------