Prøv
denne spændende ferskensuppe, der overrasker med at være krydret og salt.
Server suppen som forret eller frokostret.
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
30 min. Stege/kogetid: ca. 15 min.
#
Ingredienser til Krydret ferskensuppe:
8
modne ferskner
2
skalotteløg
15
g frisk ingefær
1
rød peberfrugt
4
kviste frisk timian
2 spsk
olie
4
dl hønsebouillon
1
dl Noilly Prat eller vermouth
salt
og friskkværnet peber
Tilbehør:
100
g cremefraiche 18%
lidt
friske timianblade
*
Sådan
laver du Krydret ferskensuppe:
Skær
et kryds i toppen af hver fersken, og blancher dem i kogende, letsaltet vand i
30 sekunder, til skindet løsner sig.
Læg
dem straks i iskoldt vand, og dryp dem af.
Pil
skindet af ferskenerne, fjern stenene, og hak ferskenkødet groft.
Pil
skalotteløgene, og hak dem fint.
Skræl
ingefæren med en ske/teske, og hak den fint.
Rens
peberfrugten, og skær den i mindre stykker.
Steg
løg, ingefær, peberfrugt og timiankviste i en gryde med olie i 3-5 min.
Tilsæt
ferskenstykker, rør rundt, og hæld bouillon og Noilly Prat i gryden.
Kog
i ca. 10 min.
Tag
gryden af varmen, fjern timianen, og blend suppen med en stavblender.
Smag
til med salt og peber, og afkøl evt. suppen.
Server
suppen kold eller varm med cremefraiche.
Pynt
med timianblade.
Se de andre gode opskrifter på skønne
supper her
Kilde: Hjemmets bedste MAD