Frokost. Arbejdstid: 30 min. Skal trække i alt: 2 døgn. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Sild, sønderjyske
500 g ferske (frosne) sildefileter
5 dl lagereddike
3 store løg
1½ spsk salt
1 spsk sukker
1 tsk stødt allehånde
1 tsk stødt nellike
Glas eller skål
*
Sådan laves Sild, sønderjyske
1. Klip finnerne af sildene og del dem på langs til enkle fileter.
Tør dem og læg dem i et glas eller en skål.
Hæld eddiken over, sildene skal være helt dækket.
Stil dem koldt og tildækket 1 døgn.
2. Pil løgene og hak dem groft.
Bland salt og sukker med krydderier.
Tag sildene op af eddiken og kasser den.
Læg sildene tilbage i glasset lagvis med saltblandingen og de
hakkede løg, slut med løg.
Dæk glasset og stil det atter koldt 1 døgn.
Nu er sildene klar til at spise, server sildene med rugbrød.
Tips: Sildene har begrænset holdbarhed og skal opbevares
i køleskab.
Lav kun mindre portioner, holdbarheden er kort, ca 2 dage.
Det anbefales at bruge frosne sildefileter her for at undgå eventuelle
sildeorm, de ødelægges ved frysning, stegning, kogning eller stærk saltning. Se
Sild.
Allehånde og nellike kan erstattes af 2 knuste laurbærblade og
½ spsk tørret dild.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------