Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Yoghurtkage, græsk
175 g smør
250 g sukker (ca 3 dl)
4 æg
300 g hvedemel (5 dl)
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
¼ tsk salt
1½ dl yoghurt naturel
1 usprøjtet citron, reven skal af
Drys: flormelis
smør og hvedemel til formen
Springform
*
Sådan laves Yoghurtkage, græsk
1. Sæt ovnen på 180 °C.
Rør smørret blødt og hvidt med sukkeret.
Del æggene i blomme og hvide og tilsæt æggeblommerne
enkeltvis under omrøring.
2. Bland de tørre dele: mel, bagepulver, natron, salt og
citronskal.
Rør det i smør-æggeblandingen.
3. Smør springformen og drys den med mel.
Pisk æggehviderne meget stive.
Rør yoghurten i dejen og vend derpå forsigtigt de
stiftpiskede æggehvider i.
4. Fyld straks dejen i den smurte form og bag kagen på
nederste rille i ovnen i ca 1 time.
Stik i kagen med en strikkepind: der må ikke hænge dej ved.
5. Lad kagen svale lidt i formen, før den lempes over på en
bagerist til afkøling.
Drys med sigtet flormelis.
Tips: Er yoghurten meget vandet, skal den dryppe af
30 min. i et kaffefilter først.
Den afdryppede mængde yoghurt skal være 1½ dl.
Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Skærekage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------