Mørbraden bliver uimodståelig med et låg, som består af både salvie, timian, citron og olie.
Forberedelse 35 min. Tilberedning 25 min. 4-6 portioner
#Ingredienser
2 svinemørbrad (ca. 800 g)
salt og peber
½ tsk paprika
1 bundt persille
1 bundt basilikum
1 bundt timian
4-6 salvieblade
5 spsk rasp
8 spsk olie
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk reven citronskal
50 g smør eller margarine
* Tilberedning
1. Afpuds kødet. Krydr kraftigt med salt, peber og paprika.
2. Skyl krydderurterne og tør dem godt.
Tag bladene af stilkene og hak dem fint.
Bland urter, rasp og 6 spsk olie godt.
3. Pil løget og hak det fint. Pil og pres hvidløget.
Rør løg og hvidløg i urteblandingen.
Bland godt og smag til med citronsaft, citronskal, salt og
peber.
4. 0pvarm resten af olien på en pande og brun mørbradene
godt på alle sider.
Tag dem af panden og lad dem svale lidt.
5. Sæt ovnen på 225 °C. Smør et ovnfast fad med fedtstof.
Læg mørbradene i og dæk dem med urteblandingen.
Fordel resten af fedtstoffet henover.
6. Sæt fadet i ovnen og steg i 20-25 min.
Tag fadet ud og lad kødet hvile nogle min.
Skær kødet i 1 cm tykke skiver og server straks.
Tips:
Skær mørbradens hvide hinder af med en skarp kniv.
Ret knivens æg mod hinden og skær forsigtigt langs med
kødet.
Tør urterne godt med et stykke køkkenrulle, efter at de er
skyllet,
så fugten ikke følger med i urtedækket.
Vandet fjerner en del af smagen.
Pr. portion: Energi: Kcal 347 = kj 1457
Kulhydrat 6 g Protein 29 g Fedt 23 g (60%) Fibre 1 g
• 100 g mørbrad indeholder kun 107 kcal.
• Olivenoliens enkeltumættede fedtsyrer er gode for
kredsløbet.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød eller Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.