Logo

Svinebov med krydderurtefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinebov med krydderurtefyld 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 60 min. Kogetid, sauce: 15 min. Ovntid: ca 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.

 
# Ingredienser til Svinebov med krydderurtefyld
ca 1½ kg svinebov uden ben og svær
80 g langkornede ris (ca 1 dl)
1½ dl vand
1 løg
½ kg modne tomater
3 dl tør hvidvin
ca 1 dl blade fra friske krydderurter (salvie, basilikum, timian, løvstikke, merian, rosmørin eller persille)
salt og peber
3 spsk olie til stegning
½ kg skalotteløg eller almindelige små løg
750 g små kartofler
smør til bradepanden
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Svinebov med krydderurtefyld
1. Bring 1½ dl letsaltet vand i kog.
Drys risene i og lad dem koge ved svag varme i 12 min. under tætsluttende låg.
Tag gryden fra varmen og lad risene stå yderligere 12 min. under låg.
Rør let i dem med en gaffel.

 
2. Pil løget og hak det.
Skold og flå tomaterne og skær dem i både.
Skyl de forskellige krydderurter, lad dem dryppe af og hak bladene fint.

 
3. Varm olien i en gryde og snur løget klart.
Tilsæt tomaterne og lad dem småkoge under låg i ca 5 min.
Tilsæt hvidvin, salt og peber og lad saucen koge yderligere i et par min.
Tag gryden fra varmen.

 
4. Bland de løse ris med de hakkede krydderurter.
Rør 3-4 spsk af saucen i risblandingen til en let grødet konsistens.
Sæt ovnen på 175 °C.

 
5. Befri kødet for sener og hinder og skær det knapt igennem på den fladeste led.
Brød kødet ud og krydr det indvendigt med salt og peber.
Fordel fyldet herpå og rul kødet sammen om fyldet.
Ombind boven med ufarvet bomuldsgarn.

 
6. Læg den fyldte svinebov i en velsmurt, ikke for stor bradepande og sæt den i ovnen i ca 1 time.

 
7. Pil løgene og skræl kartoflerne.

 
8. Fordel løg og kartofler omkring den halvstegte svinebov og hæld resten af saucen ved.
Sæt atter kødet i ovnen og lad det hele stege yderligere ca 1 time, til kød, løg og kartofler er møre.

 
9. Tag kødet op.
Fjern bomuldsgarnet, skær kødet i skiver, læg det tilbage i bradepanden og server herfra.

 
Tips: Svineboven kan også fyldes med svesker og æbler, se And, stegt, med æbler og svesker.

 

Se alle de bedste opskrifter med Svinebov

 

Se alle de bedste opskrifter med Svinekød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her