Logo

Gratinerede grønsager 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gratinerede grønsager 3 

Forskellige vintergrønsager samles i en sprød gratin. Skorpen er en blanding af sennep, rasp og ost og smager helt forrygende. Hurtigt, let og lækkert

• Ost som drysses over gratiner skal gratineres gylden og ikke mørk, for så bliver det bittert og næringsstofferne forsvinder.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner

# Ingredienser
200 g champignon
1 spsk friskpresset citronsaft
4 gulerødder (300 g)
1 porre
300 g savoykål
1 løg
1 dl (100 g) smør eller margarine
½ tsk salt og ¼ tsk hvid peber
reven muskatnød
¾ dl grønsagsbouillon (fond)
1-3 tsk blandede krydderurter
3 dl mager reven ost (120 g)
3 dl cremefraiche
1 æggeblomme
¾ dl malede mandler (50 g)
½ dl rasp (30 g)
2 spsk grovkornet sennep

 
* Tilberedning
1. Rens svampene, skiv dem fint og dryp med citronsaft.
Rens gulerødder, porre og savoykål.
Skær gulerødder og porre i skiver og del kålen i små stykker.
Pil løget og skær det i små tern.

 
2. Varm ovnen til 200 °C.
Smag smørret eller margarinen til med salt, peber og muskat.
Smelt 1 spsk af fedtstoffet og steg gulerodsmønterne deri.
Hæld bouillonen på og bring det i kog.
Tilsæt kål og porre, bring i kog og lad det koge lidt.

 
3. Smør et stort gratinfad med 2 spsk af kryddersmørret.
Bland de stegte grønsager, svampe, krydderurter og
halvdelen af den revne ost.
Læg blandingen i gratinfadet.

 
4. Bland creme fraiche og æggeblomme og hæld det over
grønsagerne. Bland mandler, rasp, sennep og smør.
Fordel dette over gratinen og drys resten af osten over.
Gratiner i den varme ovn i 25 min.

 
Gratinerede grønsager:
Pr. portion: Energi: Kcal 583 = kj 2452
Kulhydrat 26 g Protein 21 g Fedt 44 g (68%) Fibre 7 g

 
Tips:

 
Gratinerede grønsager 3

Til gratineringen kan du udmærket anvende
den færdige gratinost eller reven mozzarella
(23-27% fedt), men det går også hurtigt selv
at rive og gratinere med mager ost, fx Danbo (17%).


Gratinerede grønsager 3 

Sådan bliver skorpen ekstra sprød:
Bland mandler, rasp og sennep let med en gaffel, 
smelt smørret og vend det forsigtigt i.
 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler og med Grønsager.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min..


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.457 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her