Pomerans, Citrus bigaradia eller B. aurantium, er frugten af et citrustræ. Den kaldes også bitter appelsin, bigarade eller sevilla-appelsin. Den er lidt mindre end en almindelig appelsin, og skallen er grovporet og ret tyk. Smagen er så bitter, at frugten ikke med fornøjelse kan nydes naturel. Den
skal tilberedes og indgår i dessert, konfekt og citrusmarmelader.
Pomeransen menes at stamme fra Himalaya, men vokser nu mange
steder på kloden, også i det sydlige Europa og i Mellemøsten. Vi importerer den
fra Marokko, Spanien og Italien, men sæsonen er kort: fra sidst i december til
lidt ind i februar. I industrien bruges den til essenser og likører (Cointreau
og Grand Marnier fx) samt i konfekture- og marmeladeindustrien. Skallen bruges
kandiseret (sukkerkogt) eller tørret/pulveriseret eller syltet. Blomster og
blade bruges i medicinal- og parfumeindustrien.
Se mere om Pomerans
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------