Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer. Dessert. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: ca 50 min.
# Ingredienser
til Nødderand
250 g (hassel)nøddekerner (5 dl)
200 g smør
175 g sukker (godt 2 dl)
4 æg
2 spsk hvedemel
½ tsk bagepulver
Endvidere:
smør til formen
hvederasp
Randform: 1½ l
*
Sådan laves Nødderand
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Hak eller mal nøddekernerne fint.
2. Rør smør og sukker blødt, rør æggene i et ad gangen.
3. Vend med let hånd de hakkede nødder, hvedemel og
bagepulver i dejen.
4. Smør randformen med smeltet smør og drys den med et tyndt
lag rasp.
Fordel dejen i formen.
5. Sæt randen i ovnen på midterrillen ca 50 min, til den er
hævet og gennembagt.
6. Lad randen afkøle lidt, før den vendes ud på en bagerist.
Tips: Server nødderanden med flødeskum og frisk frugt
eller frugtkompot, fx Blommekompot
eller Frugtkompot,
blandet.
Appelsinis
eller Frugtsorbet klæ'r
også fint.
Randen kan pensles med smeltet chokolade, når den er helt
kold.
Se alle de bedste opskrifter med Nødder
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------