Dessert. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 45 min. Skal trække mindst 5 timer, gerne til næste dag. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6-8 personer.
# Ingredienser
til Italiensk trifli - Zuppa Inglese
Pan di Spagna:
6 æg
150 g sukker (knap 2 dl)
1 tsk vaniljesukker
160 g hvedemel (ca 2¾ dl)
Creme:
3 æggeblommer
80 g sukker (ca 1 dl)
80 g hvedemel (1⅓
dl)
½ usprøjtet citron, reven skal af
5 dl (sød)mælk
1 dl marsala eller sød madeira
smør til formen
Pynt: flødeskum
Springform: 22 cm
*
Sådan laves Italiensk trifli - Zuppa Inglese
Pan di Spagna:
1. Sæt ovnen på 175 °C.
2. Del æggene og rør æggeblommer, sukker og vaniljesukker
hvidt og skummende.
3. Rør melet i æggemassen.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i.
4. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ca 45 min.
på ovnens midterrille.
5. Tag kagen ud og lad den afkøle lidt, før den tages ud af
formen.
Lad den svale utildækket på en bagerist.
6. Del kagen i 3 bunde.
Skær dem til, så de passer i diameter til en dessertskål,
eller udstik dem, så de passer til portionsglas.
Creme:
7. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende i en gryde.
Undgå aluminium, der misfarver mad med æg og mælk.
Tilsæt hvedemel og reven citronskal og pisk mælken i lidt ad
gangen.
8. Bring cremen i kog, under stadig piskning, og kog den,
til den tykner.
9. Tag cremen fra varmen og lad den afkøle.
Rør jævnligt i den, så den ikke trækker skind.
10. Læg en kagebund i en skål eller i portionsglas.
Dryp med marsala eller madeira og fordel 1/3 af cremen over
kagebunden.
Gentag dette to gange.
Slut med et lag creme.
Sæt desserten tildækket i køleskabet, og lad den trække
mindst 5 timer, gerne til næste dag.
Anretning:
11. Pynt desserten med flødeskum umiddelbart før servering.
Tips: I Italien serveres desserten også med syltet,
hakket frugt mellem lagene.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------