De skønne trøfler smelter på tungen. Prøv de klassiske med
chokolade eller varianten med kirsebær.
Klassiske
chokoladetrøfler
Kirsebærtrøfler
Klik på den opskrift
du ønsker
Klassiske chokoladetrøfler
18-24 stk. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 3 min.
# Ingredienser til Klassiske chokoladetrøfler:
200 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Pynt: kakaopulver, hakket mørk chokolade eller chokoladespåner
*
Sådan laver du Klassiske chokoladetrøfler:
HAK chokoladen groft, og hæld den i en skål.
Giv fløden et stille opkog, og hæld den over chokoladen.
Rør, til chokoladen er smeltet sammen med fløden, og stil
trøffelmassen koldt, til den kan formes (1-2 timer).
Du kan også brede massen ud i en lille form foret med
plastfilm eller bagepapir, og sætte den i køleskab.
Form den afkølede masse til kugler i hænderne eller skær den
i terninger.
Vend kugler eller terninger i sigtet kakao, hakket mørk chokolade
eller chokoladespåner.
Opbevar i en kagedåse i køleskabet.
Kirsebærtrøfler
18-24 stk. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 3 min.
# Ingredienser til Kirsebærtrøfler:
200 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1 spsk kirsebærlikør
50 g amarena-kirsebær eller syltede kirsebær
Pynt: kakao, hakket mørk chokolade eller chokoladespåner
*
Sådan laver du Kirsebærtrøfler:
Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.
Giv fløden et stille opkog, og hæld den over chokoladen.
Rør, til chokoladen er smeltet sammen med fløden.
Tilsæt kirsebærlikør og afdryppede, hakkede kirsebær, og
stil trøffelmassen koldt, til den kan formes (1-2 timer).
Form trøffelmassen til kugler, og tril dem i kakao, hakket chokolade
eller chokoladespåner.
Opbevar trøffelkuglerne i en kagedåse i køleskabet.
TIPS: Du kan krydre trøffelmassen med lidt fintrevet
appelsinskal, vaniljekorn eller 1 spsk likør eller cognac.
Prøv også at trille trøflerne i hakkede karamelliserede
mandler eller nødder: Rist 50 g mandler eller nødder gyldne på en pande, og
hæld dem over på en tallerken. Smelt 100 g sukker til gylden karamel på panden.
Tilsæt mandler/nødder, vend rundt og hæld det ud på et stykke bagepapir. Hak
den stivnede masse med en stor kniv.
Prøv den her! Opskriften er den nemmeste og
superlækker. Find flere gode opskrifter her på Kogebog.dk forsiden...
Kilde: Hjemmets bedste MAD