Logo

Kryddernellike - Eugenia caryophyllata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kryddernellike - Eugenia caryophyllata 

 
Kryddernellike eller bare nellike er de tørrede (lukkede) blomsterknopper fra nelliketræet, der tilhører myrtefamilien. Oprindelsen er Molukkerne, også kaldet Krydderiøerne , men vi importerer i dag fra Zanzibar, Madagascar og andre tropiske øer. Det 8-10 meter høje nelliketræ kræver både hav og varme, og det er forklaringen på, at det trives bedst på tropeøer.

 
Kryddernelliken har en meget markant smag og bør bruges med gehør. En enkelt nellike stukket i et løg giver en hel ret karakter. Herhjemme anses nellike for et sødt krydderi, der bruges i desserter og kager, selvom hele nelliker også ses sammen med flæsk og sprængt kød. Nellike fås hel og pulveriseret.

 

Se de bedste opskrifter med Nelliker

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.087 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her