Havets grønsag kan man kalde tangen, der ses i en række variationer, som er kommet til os fra det kinesiske og japanske køkken. Aramé, Eisenia bicyclist, er tyndstrimlet og mild og derfor velegnet tæt sammen med
andre grønsager. Wakame (billede), Undaria pinnatifida, er som iziki grov og
stor»bladet« og kan bruges som sig selv, det samme gælder kombu, Laminaria.
Carrageen, Chondrus crispus, bruges blandt andet til vegetabilsk husblas.
Porphyra umbilicalis er en spiselig rødalge og er en af de alger,
som benævnes Nori på japansk.
Algerne forarbejdes til papirlignende ark, der især bruges i det
japanske køkken.
Noritang fås i tynde ark og er den art, der anvendes til sushi.
Der findes andre slags tang, bl.a. wakame som anvendes i misosuppe, eller
spirulina som fås i pulverform og kan tilsættes til juicer og smoothies.
Tang sælges, ifølge sagens natur, tørret. Den skal lægges i
blød ca en time i lunkent vand, til den har genvundet sit omfang.
Frysning er ikke aktuelt, tang holder måneder tørret.
Se de bedste opskrifter med Tang
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------