En relish er et krydret tilbehør af frugt eller grønsager
kogt med eddike og sukker. En relish er dog ikke sød som en chutney og som
regel også lidt mere findelt. Nyd som tilbehør til kød og i sandwich.
Giver ca ½ liter. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15 min.
# Ingredienser til Rødbederelish:
2 store rødbeder
1 rødløg
1 spsk olie
1-2 dl vand
1 spsk sukker
1 spsk dijonsennep
3 spsk rødvinseddike
salt og peber
*
Sådan laver du Rødbederelish:
Skræl rødbederne, og riv dem groft.
Pil rødløget, og hak det fint.
Sauter rødbeder og rødløg blanke i en gryde med olie, og
tilsæt vand.
Lad det simre, til rødbederne er møre" og væsken næsten
er kogt ind det tager ca. 10 min.
Tilsæt sukker, sennep og vineddike, og kog det igennem.
Smag til med salt og peber, og hæld relishen i en skål til
afkøling.
Server til retter med oksekød, svinekød eller and.
Kan opbevares i køleskab i mindst 1 uge.
TIPS: Erstat evt sennep med fintrevet peberrod.
Se mere lækkert tilbehør her
Kilde: Hjemmets bedste MAD