Dette festbrød er
både dekorativt og vil trone midt på buffetbordet og Det smager bare så godt.
Her er en virkelig god opskrift på et lækkert brydebrød
Tid: 2 timer, heraf
1 times hævning og 35-40 min i ovnen. Brødet er fryseegnet. Holdbarhed 9 mdr. Antal:
1 brød à 10 stykker.
# Ingredienser
50 g gær
7 dl vand
½ dl olie
½ spsk salt
½ spsk sukker
½ tsk stødt anis
½ tsk stødt fennikel
1 liter grahamsmel
ca 1 liter hvedemel
PENSLING OG PYNT:
æg og sesamfrø
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
skålen.
Bland vand og olie i
en gryde og lun det, til det er fingervarmt (37 °C).
Rør gæren ud med
lidt af væsken.
Tilsæt resten af
væsken.
Tilsæt salt, sukker,
krydderier, grahamsmel og det meste af hvedemelet.
2. Ælt dejen til den
er smidig og slipper skålen.
Drys lidt mel over.
3. Lad den hæve
under et klæde til dobbelt størrelse, 30-40 min.
4. Ælt dejen igennem
med resten af melet, først i skålen og derefter på bordet.
5. Del dejen i 10
stykker. Form dem til runde boller.
Læg bollerne som en
stjerne tæt sammen på en plade med bagepapir.
6. Lad dejen hæve
under et klæde ca 30 minutter.
7. Pensl brødet med
sammenpisket æg og pynt med sesamfrø.
8. Bag brødet
nederst i ovnen, først ved 225 °C i 10 min og derefter ved 175 °C 25-30 min.
Server det på et
buffetbord eller som brød
til maden.
Tips: Dejen kan formes på mange måder, helt efter
din egen fantasi.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------