Ruskomsnusk er en let og frisk sommerret. Når kartofler, ærter og gulerødderne er modne, bliver de hædret af fynboerne med Ruskomsnusk.
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Kogetid, ca 20 min. Let at lave. Lav pris. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Ruskomsnusk
250 g små, nye kartofler
250 g små, nye gulerødder
8 skiver mager bacon
1 dl vand
1 tsk salt
hvid peber
¼ l fløde
250 g friskbælgede ærter (evt. frosne)
Jævning:
1 spsk hvedemel
2 spsk vand
Endvidere: 1 bdt persille
*
Sådan laves Ruskomsnusk
1. Skrab kartofler og gulerødder.
Del evt de største et par gange.
2. Skær baconen i terninger.
3. Kom kartofler og gulerødder i en tykbundet gryde.
Hæld vandet ved og bring grønsagerne i kog.
Tilsæt salt og peber.
Spæd med fløden og lad grønsagerne mørne ved svag varme og
under låg 15-20 min.
Rør af og til i gryden.
Tilsæt ærterne de sidste 2 min.
4. Rist hurtigt baconterningerne sprøde.
5. Smag stuvningen til med lidt af baconfedtet.
Krydr evt yderligere med salt og peber.
Rør en jævning af hvedemel og vand og rør den i stuvningen.
Lad den koge op og koge småt et par min.
6. Hæld stuvningen i et varmt, halvdybt fad.
Fordel de ristede baconterninger over og drys til sidst med
friskhakket persille.
Tips: Server rugbrød og koldt smør til.
Røget flæsk, skinke eller hamburgerryg kan erstatte
baconstykkerne.
Ruskomsnusk serveres ofte til stegt flæsk, se Stegt
flæsk med persillesauce.
Så kan baconen udelades.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------