Man behøver egentlig ikke vente på
blåbærsæsonen for at lave denne herlige kage. Importerede blåbær er også gode.
Frosne blåbær er oftest af god kvalitet.
• Bær er rige på C-vitamin, som giver
modstandskraft mod infektioner.
Forberedelse 15 min + afsvaling.
Tilberedning 35-40 min. 10 stk.
# Ingredienser
250 g rensede, friske blåbær eller
275 g frosne uden sukker
1 spsk kartoffelmel
1 spsk sukker
TIL CITRONKAGEN:
2 æg
1½ dl sukker
1½ dl yoghurt naturel
2 spsk smeltet smør eller margarine +
fedtstof til formen
2 æggehvider
4½ dl hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
reven skal og saft af 1 citron
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C.
Sæt risten på ovnens midterste rille.
Klip et stykke bagepapir så det passer
i bunden
på en springform 20 cm i diameter.
Pensl formens sider med fedtstof
2. Optø de frosne bær og lad dem
dryppe godt af.
Læg bærrene i bunden af formen.
Bland 1 spsk kartoffelmel og 1 spsk
sukker og drys det over.
3. Pisk æg og sukker skummende.
Tilsæt yoghurt naturel, fedtstof, citronsaft og -skal.
Pisk æggehviderne til fast skum i en
anden skål.
4. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker.
Sigt blandingen i æggesnapsen.
Vend det forsigtigt sammen til en jævn
dej.
Vend æggehviderne i.
Hæld dejen over bærrene.
5. Bag 40-50 min eller til kagen er
gennembagt.
Lad kagen stå i formen ca. 10 min
inden den åbnes.
Vend kagen så bærrene kommer øverst.
Server kagen varm eller kold.
Sommerens blåbærkage:
Energi pr. stk.: Kcal 216 = kJ 907
Kulhydrat 39 g Protein 6 g Fedt 4 g
(17%) Fibre 2 g
Tips
Citronskal kan strimles med et juliennejern,
Også kaldet et martinijern
men du kan også bruge en
kartoffelskræller
og skrælle citronen tyndt.
Hak derefter citronskallen fint.
Du kan erstatte blåbærrene med andre bær eller frugter.
Læg tynde skiver af appelsin i bunden eller brug abrikos-
eller
jordbærsyltetøj.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.