Aftensmad Hovedret Forret. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4
personer)
# Ingredienser til Ansjossoufflé:
12-13 ansjosfileter i lage
smør
3 spsk hvedemel
mælk
1 løg
4 æggeblommer
6 æggehvider
Souffléform: eller portionsforme
* Sådan laves Ansjossoufflé:
1. Smelt af smørret i en gryde.
Undgå aluminium, som kan misfarve retter med mælk og æg.
Rør hvedemelet i og rør det sammen.
Spæd med den varme mælk under omrøring, så det bliver en
jævn og glat masse.
Lad saucen svale lidt.
Sæt ovnen på 200 °C.
2. Pil løget, hak det og svits det i resten af smørret.
Hak ansjosfileterne fint.
Rør æggeblommerne enkeltvis i den afsvalede sauce.
Tilsæt løg og ansjos.
5. Pisk hviderne stive og vend dem i ansjosdejen.
6. Fyld soufflemassen i en velsmurt form eller 4
portionsforme.
Bag den nederst i ovnen i ca. 35 minutter. (25-30 for
portionsforme)
Kig meget forsigtigt til den mod slutningen og helst kun en
enkelt gang.
Souffleen kan nemt falde sammen. Server omgående.
Tips: Server souffleen med smeltet smør og en grøn
salat.
Se flere
opskrifter med ansjos
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------