Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Djævleæg fra Castilien
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 15 minutter plus
kogetid
# Ingredienser
8 æg
1-2 grønne chilier
2 fed hvidløg
1 løg
2 spsk olie
2 tsk reven ingefær
1 tsk spidskommen
salt
lidt sukker
3 dl grønsagsbouillon
1 dl fløde
* Tilberedning
1. Æggene koges hårdkogte
(ca 10 min) og pilles.
Chilierne gøres i stand, skylles og halveres.
Derpå fjernes stilkfæsterne og kernerne, og chilierne skæres
i små terninger.
2. Hvidløgsfed og løg skrælles.
Løget skæres i ringe, og hvidløgsfeddene knuses.
3. Olien varmes op, og hvidløg, ingefær og løg steges i den,
til løgene er glasklare.
Chili, spidskornmen, salt og sukker tilsættes, og det steger
videre i 3 minutter.
4. Lad det køle af og kom det derefter i en blender og purer
det fint.
Den varme bouillon og fløden tilsættes lidt efter lidt.
Kom det hele tilbage i gryden og lad det koge op.
5. Læg æggene i, skru ned for varmen og lad det hele småkoge
i ca 3 5 minutter.
Æggene serveres kolde eller varme med brød til.
Pr. portion ca 318 kcal/1334 kj. 17 g protein, 25 g fedt, 7
g kulhydrat
INFO: Deviled æg eller devilled æg, også kendt som fyldte
æg, russiske æg eller påklædte æg, er hårdkogte æg, der er blevet afskallet,
skåret i halve og fyldt med en pasta lavet af æggeblommer blandet med andre ingredienser
såsom Tabascosauce mayonnaise og sennep. Der findes et utal af varianter og
opskrifter, fx Røde
djævleæg med spinat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------