Logo

Nyrer på mange måder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nyrer på mange måder

 

Nyrer kan serveres på mange måder. Her er opskrifter på:


Nyrer med flødeløg

Nyrefad

Nyrer i vinsauce

Tips

Sauterede nyrer med madeirasauce

Nyreragout

 

Nyrer i vinsauce


Til 6 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke særlig fryseegnet

 

# Ingredienser

2 kalvenyrer (ca. 750 g)
30 g smør


1 løg

2½ dl hvidvin
2 dl piskefløde


1-2 tsk fransk sennep
salt og hvid peber


½ bdt persille

 

* Fremgangsmåde

1. Rens nyrerne, skyl dem og dup dem tørre. Skær dem i tynde skiver.

2. Brun nyrestykkerne i halvdelen af smørret på en pande, ca 1 min.
på hver side. Kom det finthakkede løg ved og lad det svitse med.


3. Hæld hvidvinen ved og lad det koge op.

Tilsæt piskefløde og kog til saucen jævner ganske lidt.

4. Smag retten til med sennep samt salt og peber.

Hak persillen fint.

Drys den over lige før serveringen.

5. Løse ris eller en god kartoffelmos er bedst til denne ret.

Gå til toppen af siden

 

Nyrer med flødeløg


Til 6 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke særlig fryseegnet

 

# Ingredienser

2 kalvenyrer (ca. 750 g)
30 g smør


250 frosne mini-løg
2 tsk hvedemel


2 dl bouillon

2½ dl piskefløde

½2 tsk tørret basilikum

 

* Fremgangsmåde

1. Rens nyrerne. Skyl dem og dup dem tørre i køkkenrulle.

Skær dem i tynde skiver.

2. Smelt halvdelen af smørret på en pande og brun nyrestykkerne ca. 1 min. på hver side.

Tag dem op med en hulske og læg dem på en tallerken.

3. Kom de frosne mjniløg på panden sammen med resten af smørret.

Brun dem over kraftig varme, mens de vendes med en slev.

Når de er gyldne og møre (se stegetid, som står på posen), hældes nyrerne tilbage på panden.

Drys melet over og spæd med bouillon.

Bring det i kog mens der røres.

4. Tilsæt piskefløden og lad retten småkoge, til saucen jævner.

5. Smag til med basilikum og server straks med løse ris eller kartoffelmos.

Gå til toppen af siden

 

Tips


Det er nemt nok at rense en nyre, for man kan tydeligt se, hvad det er, der skal fjernes:

hinder, årer, fedt og evt. sener.



Kalvenyren renses nemmest, hvis man først skærer den over på langs. Brug en saks eller en kniv til at skære alt overflødigt bort.

 

Lammenyrer er ganske små. Flæk dem på langs, så er de nemme at rengøre. Klip et hul i hinden, så kan man trække den af; evt. må man skære den sidste bid af.

Gå til toppen af siden

 

Nyrefad


Her ligger de i en flødesauce sammen med blandede svampe. (Billedet øverst)

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 40 min. Ikke fryseegnet

 

# Ingredienser

1-2 kalvenyrer (ca. 500 g)
4 skiver bacon


20 g smør

2 store tomater

100 g friske champignon
1 grøn peberfrugt


1 fed hvidløg

2 spsk hvedemel
2 dl hvidvin


salt og peber

 

* Fremgangsmåde

1. Rens nyrerne, skyl dem og dup dem tørre i køkkenrulle.

Skær dem i tynde skiver.

2. Klip baconskiverne i småstykker ned på en pande.

Lad dem stege sprøde.

Tag dem af panden med en hulske.

3. Kom nyrestykkerne på panden og brun dem 1 min på hver side.
Tag dem op med hulskeen og læg dem i et ovnfast fad.


4. Skær tomaterne i både, skyl de friske champignon og skær dem over en gang eller to.

Rens peberfrugten, fjern kernerne og skær frugtkødet i tynde strimler.

5. Kom smørret på panden og steg tomater, champignon og peberstrimlerne i 2 min.

Hæld det over nyrerne sammen med baconet.

6. Læg det pillede hvidløgsfed i en hvidløgspresse og knus det ned over retten (eller hak det fint og
drys det over).


Drys hvedemelet over retten og hæld hvidvinen ved.

7. Sæt fadet i en varm ovn ved 175 °C og lad det stå et kvarter.

8. Smag saucen til med salt og peber inden serveringen.

9. Giv grovbrød til retten, evt. også en grøn salat.

Gå til toppen af siden

 

Sauterede nyrer med madeirasauce


Til 4 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke særlig fryseegnet

 

# Ingredienser

1-2 kalvenyrer (ca. 500 g)
50 g smør


salt og peber fra kværn
6-8 små gule løg


2 dl bouillon (af terning)

1 glas madeira (eller sherry)

 

* Fremgangsmåde

1. Rens nyrerne. Skyl dem og dup dem tørre.

Skær dem i tynde skiver.

2. Smelt halvdelen af smørret på en pande og brun nyreskiverne ca 1 min på hver side.

Tag dem op med en hulske og læg dem på en tallerken.

Drys med salt og peber.

3. Pil løgene og skær dem i skiver.
Kom resten af smørret på panden og tilsæt løgene. Lad dem gyldne.
4. Hæld nyrerne tilbage på panden til løgene.


Tilsæt bouillon og lad det koge op.

Hæld maderia (eller sherry) ved og smag saucen til.

Den skal snurre ca 5 min., til væden er kogt lidt ind.

5. De sauterede nyrer kan spises som hovedret eller man kan servere dem som forret på et stykke ristet brød. I så fald rækker retten til 6-8 personer.

Gå til toppen af siden

 

Nyreragout


Til 6 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Fryseegnet

 

# Ingredienser

2 kalvenyrer (ca. 750 g)
4 skiver bacon
25 g smør


salt og peber fra kværn
1 løg


4 tynde gulerødder

3 dl bouillon (af terning)
2 tynde porrer


250 g frosne ærter

2 spsk tomatpuré

2 tsk maizenamel

½ tsk basilikum

1 bdt persille

 

* Fremgangsmåde

1. Rens nyrerne. Skyl dem og dup dem tørre i køkkenrulle.

Skær dem i tynde skiver.

2. Klip baconskiverne i småstykker over en gryde.

Lad dem stege næsten sprøde.

Kom nyrestykkerne ved og brun dem på alle sider, ca 2 min.

Tag bacon og nyrer op med en hulske.

3. Pil løget og hak det fint.

Skrab gulerødderne og skær dem i tynde skiver.

4. Kom smørret i gryden og svits løg og gulerødder.

Tilsæt bouillon og bring det i kog. Lad det småkoge i 5 min.

5. Skyl porrerne grundigt og skær dem i tynde skiver, der kommes i gryden sammen med tomatpuré.
Lad det koge i 2 min.


Rør maizenamelet ud i lidt vand og jævn saucen.

6. Hæld bacon og nyrer tilbage i gryden og varm det godt igennem.
Tilsæt basilikum og smag retten til.
7. Hak persillen og drys den over ved serveringen.


Kogte kartofler passer fint til.

Gå til toppen af siden

 



 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 23.682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her